Restaurace U Labutě - Zážitková gastronomie

SNOUBENÍ VÍNA A POKRMŮ

Restaurace byla otevřena na podzim 1998 a od prvopočátku jsme se rozhodli dělat gastronomii tak, aby ji host mohl vnímat všemi smysly. K tomu je zapotřebí špičková technologie v zázemí, zajímavý interiér, ale ne samoúčelný, takový který umožňuje kontakt hosta s obsluhou, ale i s přípravou jídla, které si objednal. Proto spoustu jídel grilujeme přímo před hostem nebo upravujeme na rožni a potom porcujeme u stolu hosta.

Snažíme se používat moderní, ale hlavně šetrné postupy při přípravě pokrmů (např. pošírování). Máme nabídku pokrmů z čerstvých ryb, „zdravé“ moučníky s nízkým obsahem tuku a cukru, samozřejmostí je čerstvé ovoce, salát bar s celoročně čerstvou zeleninou,...

Velkou výzvou je pro nás nabídnout hostovi komplexní chuťový zážitek. Ke každému chodu jídla se snažíme doporučit víno (popř. jiný nápoj), který se s jídlem snoubí, nechá ho vyniknout nebo je kontrastní s tím, že máte hned dva kulinářské vjemy. Toto všechno by byla teorie, kdybychom neměli štěstí na spolupracovníky, kteří na sobě neustále odborně pracují a zdokonalují se ve svém „řemesle“.

V současné době se snoubení vína a pokrmů řadí na přední místo v gastronomii a patří k nejsložitějším úkolům sommeliera a šéfkuchaře.

Těšíme se na vaši návštěvu, vaši


Zdeněk Šimčík           Ladislav Šimek
  šéfkuchař                  sommelier


Copyright © 2017 Restaurace U labutě  |  Mapa stránek