Restaurace U Labute - Zitkov gastronomie

Cuketový květ nadívaný lesními hříbky

Přísady:
4 velké květy cukety
po 200g očištěných hříbků: kuřátka, smrže
a Žampiony
3 na jemné kostičky nakrájené šalotky
5Oml olivového oleje
na špičku nože najemno nakrájeného
ěesneku
1ČL najemno nasekaného citrónového
tymiánu
lČL najemno nasekané hladké petržele
sůl, čerstvě pomletý pepř

Na zeleninovou polévku
2 na jemné kostičky nakrájené šalotky
200g ze|eniny na kostičky ( karotky, hlívu
celeru i natě,pórek)
50g másla
1/2 ze|eninového vývaru
100ml Creme freiche
lPL najemno nasekaného kerblíku
1 špetka Cayennského pepře

Na zeleninovou ozdobu
48 špiček divokého chŤestu
12 karotek ve svazku
12 ma|ých bílých ředkví
30g másla
1 špetka cukru
50ml zeleninového vývaru

POSTUP:
Na zeleninovou polévku zpotit šalotky a
kostky zeleniny na másle. Poté přilít
zeleninový vývar, osolit, opepřit a kostky
zeleniny povařit do měkka. Smíchat
v mixéru s Creme Fraiche. Poté dochutit
špetkou Cayennského pepře a vmíchat
kerblík. Nechat vychladit v lednici.
Houby očistit a pokud je potřeba omýt.
osušit kuchyňským papírem a nakrájet na
kostky. Kostky šalotky podus

Isochronic Tones And Binaural Beats For Meditation

it na
olivovém oleje a vsypat do ní kostky hub.
okořenit solí, pepřem, citrónovým
tymiánem a petrŽelkou. Za stálého míchání
nechat tekutinu která vznikla vyvařit. Poté
přilít smetanu a povařit aŽ je houbové
ragout spojeno. Dochutit a nechat
vychladnout.
od květů cukety odkrojit mladé plody a
použit na ozdobu. Květy rozevřít, studenou
vodou omýt a odstranit stonek. Květy
naplnit houbovým ragout a květy opatrně
přes náplň zmáčknout. VloŽit do pary a asi
10 minut vařit v páře.
Na zeleninovou ozdobu nakrájet
neoloupanou cuketu, špičky chřestu a
očištěné karotky, spolu s ředkvemi na
stejně dlouhé kousky. Vařit odděleně
v osolené vodě aldente. Nakonec nechat
rozpustit máslo se špetkou cukru a přidat
zeleninu a zalít zeleninoým vývarem.
ochutit pepřem a solí. Zeleninu opatrně
povařit dokud se tekutina zcela nevyvaŤí a
zelenina je obalená v lehké glazuře.
Studený zeleninový krém rozmístit do
hlubokých talířů. Doprostřed posadit
plněné listy a kolem dokola ozdobit
glazirovanou zeleninou. Podle libosti
ozdobit zrníčky růžového pepře.

Zyloprim

Isochronic Tones And Binaural Beats For Meditation
zp8497586rq

Copyright © 2013 Restaurace U labutě  |  Mapa stránek