Restaurace U Labute - Zitkov gastronomie

ITALSKÉ JEHNĚČÍ KOLÍNKO

Přísady na 4 porce:
4 jehněčí kolínka (cca300g ), pečlivě zbavené tuku
Marináda
sůl,drcený pepř,olivový olej,rozmarýn,tymián,česnek

Do kolínek vetřeme marinádu,vyskládáme na pekáček,zakápneme olivovým olejem,přikryjeme folií necháme minimálně 3 dny naložené.
1x denně otočíme.

Pečení

100g másla
100g cibule, nakrájené na kostky,stejně tak kořen.zelenina
5g tymiánu
20g česneku
5g rozmarýnu
150g mrkve
100g petržele
100g celeru
500ml vývaru nebo vody

Postup

Kolínka prudce opečeme,přidáme kořenovou zeleninu,jakmile změkne,dáme cibuli a na plátky nakrájený česnek a máslo s bylinkami,
vydusíme,zalejeme výva

best way to learn italian at home

rem-nesmí být osolený. Pečeme v konvektomatu na kombinaci suchého vzduchu a páry 125 stupňů Celsia,80 mimut .Kolínka vyjmeme přikryjeme follí,aby neosychala.

Výpek zcedíme přes síto a oddělíme tuk.Zjemníme máslem,přídáme jehněčí demi glazé,tapenádu z černých oliv a ančoviček,dochutíme drceným pepřem,
popř.osolíme/pozor ančovičky jsou dostatečně slané/,podle potřeby šťávu zahustíme,stačí jen troškou solamylu. Souse bývá dostatečně hustý díky demi glazé a tapenádě.

Podáváme s grilovanou polentou a chipsem z pancetty a na másle orestovanými fazovými lusky,mrkvičkou,a cibulkou zelňačkou.

Doporučujeme Chianti Classico 2007,2004 nejlépe 2001!!!!Rozhodně nedoporučujeme ročník 2002

zp8497586rq

Copyright © 2013 Restaurace U labutě  |  Mapa stránek