
ITALSKÉ JEHNĚČÍ KOLÍNKO
Přísady na 4 porce:
4 jehněčí kolínka (cca300g ), pečlivě zbavené tuku
Marináda
sůl,drcený pepř,olivový olej,rozmarýn,tymián,česnek
Do kolínek vetřeme marinádu,vyskládáme na pekáček,zakápneme olivovým olejem,přikryjeme folií necháme minimálně 3 dny naložené.
1x denně otočíme.
Pečení
100g másla
100g cibule, nakrájené na kostky,stejně tak kořen.zelenina
5g tymiánu
20g česneku
5g rozmarýnu
150g mrkve
100g petržele
100g celeru
500ml vývaru nebo vody
Postup
Kolínka prudce opečeme,přidáme kořenovou zeleninu,jakmile změkne,dáme cibuli a na plátky nakrájený česnek a máslo s bylinkami,
vydusíme,zalejeme výva
rem-nesmí být osolený. Pečeme v konvektomatu na kombinaci suchého vzduchu a páry 125 stupňů Celsia,80 mimut .Kolínka vyjmeme přikryjeme follí,aby neosychala.
Výpek zcedíme přes síto a oddělíme tuk.Zjemníme máslem,přídáme jehněčí demi glazé,tapenádu z černých oliv a ančoviček,dochutíme drceným pepřem,
popř.osolíme/pozor ančovičky jsou dostatečně slané/,podle potřeby šťávu zahustíme,stačí jen troškou solamylu. Souse bývá dostatečně hustý díky demi glazé a tapenádě.
Podáváme s grilovanou polentou a chipsem z pancetty a na másle orestovanými fazovými lusky,mrkvičkou,a cibulkou zelňačkou.
Doporučujeme Chianti Classico 2007,2004 nejlépe 2001!!!!Rozhodně nedoporučujeme ročník 2002