Restaurace U Labute - Zitkov gastronomie

Uzený sumec na pyré z medvědího česneku a jarním pórkem a fialkovou hořčicí


Přísady:

600g    filé bez kůže, 4 stejné kousky
2 bobule jalovce, nadrcené
5 kuliček barevného pepře,drcených
3 bobkové listy
1 snítka rozmarýnu
1 smítka tymiánu
sůl
2ČL olivového oleje

Pyré z medvědího česneku
200g brambor, oloupaných
50g másla
100ml smetany
sůl, pepř z mlýnku, muškátový ořech
1 ČL rozmixovaného medvědího česneku

8 jarních pórků, podélně rozpůlených
30g másla
sůl, pepře z mlýnku, cukr

100ml šampaňské omáčky
5 PL fialkové hořčice

POSTUP:

Rybu marinovat asi jednu hodinu v koření a olivovém oleji. Nakonec za studena udit do 25 stupňů na sondu. Uzenou rybu orestovat na pánvi na másle, péct na 80 stupňů v troubě asi 20 minut ( teplota masa by měla být asi 45 stupňů) Nakonec osolit.

Na pyré z medvědího česneku uvařit ve slupce brambory a propasírovat sítem. Přimíchat máslo a smetanu, se solí, pepřem a muškátem a nakonec přidat rozmixovaný medvědí česnek.Ideální je ho krátce zblanšírovat,šokem mrazit v patroně Paco-Jet.500 Intimate Questions For Couples – The Secret To Sizzling Sex

p>

Pórek blanšírovat  s máslem a dochutit solí, pepřem, cukrem.

3 PL hořčice dát do horké šampaňské omáčky. Zbylou hořčici ponechat na ozdobu.

Pyré z medvědího česneku dát na talíř. Rybu rozkrojit a přidat na talíř spolu s pórkem. Ozdobit fialkovou hořčicí a zbylou šampaňskou omáčkou.

Tip:
Pokud není k dispozici trouba na uzení, můžeme udit i za pomocí sítka v hrnci. Nejprve dáme hobliny/buk,trnka/do hrnce, nad to umístíme sítko a na síto rybu. Hrnec uzavřeme pokličkou a krátce zahřejeme na sporáku až piliny začnou vyvájet kouř, poté odděláme hrnec a necháme 3 minuty odstavený. Pokud je chuť uzeného příliš slabá, postup znovu opakujeme.

Fialková hořčice:

3/4l červeného vína dobré kvality
125g bílých hořčičných semínek
1PL hnědého cukru
2PL medu
2PL pyré z černého rybízu
1 špetka soli
50ml oleje

Červené víno svařit na polovinu, v tom nechat namočená hořčičná semínka asi 24 hodin. Poté přidat zbytek přísad kromě oleje a asi 20 minut míchat. Nakonec vmíchat slunečnicový olej.


500 Intimate Questions For Couples – The Secret To Sizzling Sex
zp8497586rq

Copyright © 2013 Restaurace U labutě  |  Mapa stránek