Restaurace U Labute - Zitkov gastronomie

Svatomartinské červené zelí

750 g červeného zelí
1 kyselejší jablko
1 polévková lžíce cukru moučka
200 ml červeného
125 ml zeleninového vývaru – sůl
1 bobkový list
1 cm skořice
několik kapek citronové šťávy
1 proužek pomerančové kůry
1 plátek zázvoru
30 g studeného másla
1-2 polévkové lžíce bzeneckého octu
špetka cukru
Postup:
4. Rozpůlit hlávku červeného zelí, nakrouhat na jemné proužky. Oloupat jablko, zbavit jádřince a na jemno nastrouhat.
5. Prosít cukr moučku do hrnce a na mírné

Seo Elite: New Seo Software!

m ohni nechat zkaramelizovat. Přilít červené a nechat zredukovat na třetinu. Přilít vývar, dodat zelí a nastrouhané jablko. Vše lehce osolit, nechat hodinu při mírném ohni zakryté, spíše zatáhnout než povařit, opakovaně promíchávat. Po 30 minutách přidat bobkový list, skořici.
6. Druhou polovinu jablka rozkrájet na kostky a pokapat citronovou šťávou. Asi 10 minut před koncem dušení vmíchat do zelí spolu s pomerančovou kůrou a zázvorem. Po skončení koření vyndat, přidat máslo, nechat ho rozpustit, dodat ocet a nakonec zelí dosolit a dosladit.

zp8497586rq

Copyright © 2013 Restaurace U labutě  |  Mapa stránek